Valokuvakilpailu Rääkkylä Nyt!

Rääkkylä-Seura järjestää kaikille avoimen valokuvakilpailun 25.6.-30.11.2021.

Kilpailun teemana on Rääkkylä Nyt! Kuvien aiheina tulee olla Rääkkylän arki, pitäjäläisten toiminta sekä pitäjän perinteiden ylläpitäminen. Arkisten kesätöiden kuvia odotetaan niin ikään mukaan kilpailuun. Tällä kertaa luontokuvat eivät kuulu kilpailun aihepiiriin.

Kuvien tulee olla ennen julkaisemattomia ja kilpailuaikana Rääkkylän kunnan alueelta otettuja. Kilpailuun voi osallistua vain digikameralla tai puhelimella otetuilla digikuvilla. Vanhoista paperikuvista skannatuilla kuvilla ei voi osallistua. Kukin kuvaaja voi osallistua kilpailuun enintään kahdella kuvalla.

Kilpailukuvat tulee lähettää sähköpostitse osoitteella erja.moore@gmail.com.

Jokaisen kuvan yhteyteen on liitettävä kuvaajan nimi ja yhteystiedot sekä kuvalle annettu nimi ja kuvauspaikka (esim. kylän nimi).  Kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuviinsa. Kuvissa esiintyviltä henkilöiltä on kuvaajan varmistettava näiden suostumus kuvan julkaisemiseen kilpailussa ja myös sen jälkeen.

Osallistujat luovuttavat kilpailun järjestäjille kuvien käyttöoikeudet ilman erillistä korvausta. Kuvien käyttöön kuuluvat esim. kilpailusta järjestettävä näyttely, kuvien käyttö esitteissä, kilpailun tuloksia koskeva viestintä ja seuran kotisivujen kuvitus. Kuvaajan nimi mainitaan julkaistavien kuvien yhteydessä. Kilpailukuvista mahdollisesti tehtävien painotuotteiden (esim. postikortit) myynnistä saatavat varat ohjataan Rääkkylän historiakirjoituksen hyväksi.

Kilpailun järjestäjä ei luovuta kuvia kolmannelle osapuolelle muuten kuin yllä mainitussa tarkoituksessa. Kilpailuun osallistuvan kuvan tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Tuomaristoon kuuluvat seuran hallitus sekä toimittaja-valokuvaaja Matti Litukka. Tuomaristo valitsee kilpailuun osallistuvista kuvista 20-30 kuvaa, joista järjestetään valokuvanäyttely kirjastossa talvikaudella 2021-2022. Näiden kuvien joukosta valitaan lisäksi kolme (3) parasta kuvaa, joiden ottajat palkitaan näyttelyn avajaisten yhteydessä. Järjestäjän käytössä ovat myös muut kuin palkitut ja valitut kuvat.