6.4.2020

Rääkkylä-Seuran hallitus piti etäkokouksen 5.4.2020. Kokouksessa kirjattiin Kotiseutuliiton ohjeiden mukaisesti, että toukokuussa pidettäväksi aiottu kevätkokous siirretään myöhemmäksi. Kevään ja kesän toimintaa on peruttu tai siirretty syksyyn: Pihatalkoot, museoveneen matka ja punamaalin keittotapahtuma perutaan.  Kesänäyttelyksi suunniteltu Erkki Soinisen siluettitöiden näyttely siirretään myöhempään ajankohtaan.

Jäsenkirje lähtee matkaan ensi viikolla. Lähetämme sen sähköpostilla niille jäsenille, joiden sähköposti on tiedossamme ja kirjeenä niille jäsenille, joiden osoite on tiedossamme. Jos olet jäsen ja kirjettä ei näy eikä kuulu, niin laitatko yhteystietosi sähköpostilla tai soittamalla jollekin hallituksen jäsenelle (ks. Yhteystietoja).

18.3.2020

Rääkkylä-Seuran logo

Rääkkylä-Seuralla on nyt oma logo eli tyylitelty tunnuskuvio. Se kuvaa vehmasta luontoa, järvimaisemaa ja kirkasta taivasta. Logo on ideoitu ja suunniteltu seuran omana työnä. Käytännön toteutuksesta on vastannut graafisen alan toimisto.

Logoa on tarkoitus käyttää seuran asiakirjoissa, nettisivuilla, kirjeissä, esitteissä ja mahdollisesti myös myytävissä tuotteissa.

18.3.2020

Sääntömääräinen kevätkokous pyritään järjestämään toukokuun loppuun mennessä. Ilmoitamme ajankohdan ja kokousjärjestelyt myöhemmin.

Kevätkokouksessa käsitellään vuoden 2019 tilinpäätös ja täydennetään seuran hallitusta. Kokouksessa kuullaan esitys Rääkkylän muinaislöydöistä, muinaisista vesireiteistä ja asutuksen tulemisesta Rääkkylään. Katsellaan vanhoja valokuvia ja etsitään niistä tuttuja!

15.3.2020

Rääkkylän kirjasto ei ole avoinna 13.3.2020 lähtien, joten Rääkkylä-filmin esitykset 17.3. ja 18.3. peruuntuvat.

10.2.2020

Rääkkylän historia yksiin kansiin

Rääkkylän historiakirjan suunnittelu on kestänyt liki 50 vuotta. Kunnanvaltuusto teki päätöksen pitäjähistorian kirjoittamisesta kunnan 100-vuotisjuhlakokouksessa vuonna 1974. Toimeenpano siirrettiin myöhemmäksi. Vuonna 1993 kunnassa nimitettiin historiatoimikunta, mutta asia ei vieläkään edennyt.

Ilkka Simanaisen laajan historiatyön innoittamana Rääkkylän historiakirjan suunnittelu aloitettiin uudelleen laajassa työryhmässä vuonna 2019 ja historiahankkeelle laadittiin hankesuunnitelma. Rääkkylä-Seura otti vastuulleen historian kirjoittamisen rahoituksen hankkimisen ja historiatyön koordinoinnin ja tätä varten nimitettiin historiatoimikunta. Vuonna 2020 historiatyölle haetaan rahoitusta ja tarkoituksena on saada ulkopuolinen historiakirjoittaja kirjoittamaan teos nimeltä Rääkkylän historia. Samalla tehdään nettisivusto Rääkkylän historiatekstejä varten; sinne kootaan eri kirjoituksia teemoittain. Tavoite on, että historiakirja valmistuu ja julkaistaan vuonna 2022.

Rääkkylä-Seuran tapahtumia tulossa vuonna 2020:

Rääkkylä-filmiä näytetään kirjastossa seuraavasti:

Tervetuloa katselemaan ja muistelemaan 1950-luvun Rääkkylää! Filmin on kuvannut ja ohjannut Paavo Luostarinen. Maaliskuulle suunniteltu filmin näyttöaika siirtyy tuonnemmaksi.

Lauantaina 25.4.2020 klo 10 alkaen ympäristötalkoot Paksuniemessä. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja hoitamaan yhteistä kulttuuriperintöämme!

Punamaalia keitetään toukokuussa 2020. Koe-erän valmistumisen jälkeen järjestämme keittotapahtuman keskemmällä kesää ja valmistamme punamaalia myös myyntiin. Mukaan keittohommiin pääsee myös, ilmoitamme tarkemmat tiedot keväämmällä.

Myllyn tiloissa säilytetty muinaisveneen kopio pääsee tänä keväänä matkalle! Tästä kerromme myöhemmin ja ilmoitamme ajankohdan, jolloin venettä pääsee vaikka saattelemaan matkaan.

Juhannusaattona kokko syttyy Paksuniemessä klo 21. Tervetuloa perinteisimmästä perinteisimpään kesätapahtumaan!