10.2.2020

Rääkkylän historia yksiin kansiin

Rääkkylän historiakirjan suunnittelu on kestänyt liki 50 vuotta. Kunnanvaltuusto teki päätöksen pitäjähistorian kirjoittamisesta kunnan 100-vuotisjuhlakokouksessa vuonna 1974. Toimeenpano siirrettiin myöhemmäksi. Vuonna 1993 kunnassa nimitettiin historiatoimikunta, mutta asia ei vieläkään edennyt.

Ilkka Simanaisen laajan historiatyön innoittamana Rääkkylän historiakirjan suunnittelu aloitettiin uudelleen laajassa työryhmässä vuonna 2019 ja historiahankkeelle laadittiin hankesuunnitelma. Rääkkylä-Seura otti vastuulleen historian kirjoittamisen rahoituksen hankkimisen ja historiatyön koordinoinnin ja tätä varten nimitettiin historiatoimikunta. Vuonna 2020 historiatyölle haetaan rahoitusta ja tarkoituksena on saada ulkopuolinen historiakirjoittaja kirjoittamaan teos nimeltä Rääkkylän historia. Samalla tehdään nettisivusto Rääkkylän historiatekstejä varten; sinne kootaan eri kirjoituksia teemoittain. Tavoite on, että historiakirja valmistuu ja julkaistaan vuonna 2022.

Rääkkylä-Seuran tapahtumia tulossa vuonna 2020:

Rääkkylä-filmiä näytetään kirjastossa seuraavasti:

Tiistaina 17.3.2020 klo 17 ja keskiviikkona 18.3.2020 klo 13. Tervetuloa katselemaan ja muistelemaan 1950-luvun Rääkkylää! Filmin on kuvannut ja ohjannut Paavo Luostarinen.

Lauantaina 25.4.2020 klo 10 alkaen ympäristötalkoot Paksuniemessä. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja hoitamaan yhteistä kulttuuriperintöämme!

Punamaalia keitetään toukokuussa 2020. Koe-erän valmistumisen jälkeen järjestämme keittotapahtuman keskemmällä kesää ja valmistamme punamaalia myös myyntiin. Mukaan keittohommiin pääsee myös, ilmoitamme tarkemmat tiedot keväämmällä.

Myllyn tiloissa säilytetty muinaisveneen kopio pääsee tänä keväänä matkalle! Tästä kerromme myöhemmin ja ilmoitamme ajankohdan, jolloin venettä pääsee vaikka saattelemaan matkaan.

Juhannusaattona kokko syttyy Paksuniemessä klo 21. Tervetuloa perinteisimmästä perinteisimpään kesätapahtumaan!