Historiahankkeen rahoittajat

Rääkkylä-Seura kiittää kaikkia tahoja ja henkilöitä, jotka ovat tähän mennessä tukeneet Rääkkylän 150-vuotisen historian kirjoittamishanketta!

Tavoite on 100000 euroa ja se on edennyt pikkuhiljaa näin:

2019: hankittuna oli 500€/100000€
2020: hankittuna oli 5500€/100000€
2021: hankittuna oli 35000€/100000€
15.5.2022: hankittuna on 63150€/100000€

Vuonna 2022 Rääkkylän historian kirjoittamista ovat tukeneet seuraavat tahot:

Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö: Rääkkylän historian kirjoittamiseen. 10 000€, Aini ja Toivo Hirvosen rahasto.

Museovirasto: Rääkkylä Seura ry:lle 5000€ Rääkkylän historiatiedon ja kulttuuriperinnön tallentaminen hankkeeseen. Kirjan painokuluihin.

Kulttuurirahasto: 10000€ Rääkkylän historian kirjoittamiseen.

Kiteen seurakunta: 1000€.

Historiahankkeelle lahjoituksen tehneet yhdistykset ja yritykset: Voimistelu- ja urheiluseura Virkistys, Aari ja Elina Hirvosen kotimuseo, Pohjois-Karjalan maataloussäätiö, Pohjois-Karjalan kotiseutuyhdistysten liitto ry, Niemisen ja Sintsin Seudun Kyläyhdistys ry, Kitee-Seura ry, Tohmajärvi-Seura ry, Liperi-Seura ry, Kotiseutu-uutiset,
Hypönniemen kalaveden osakaskunta,

Historiahankkeelle lahjoituksen tehneet Rääkkylän kunnan entiset luottamushenkilöt: Ari Vaittinen, Raili Makkonen,

Historiahankkeelle lahjoituksen tehneet Rääkkylän kunnan nykyiset luottamushenkilöt: Tanja Makkonen,

Historiahankkeelle lahjoituksen tehneet yksityishenkilöt: Erja Moore, Erkki Mononen, Timo ja Auni Saarinen, Yrjö ja Leila Eronen, Markku ja Senja Lappalainen, Erkki ja Raakel Soininen, Marja ja Bjarne Nyholm, Rauni Ronkainen

Vuosina 2019-2021 kirjoitustyötä rahoittivat:

Rääkkylä-Seura, Rääkkylän kunta, Rääkkylän Osuuspankki, Pohjois-Karjalan sähkö, Kansansivistysrahasto, Lions Club Rääkkylä, Rääkkylän Sepät ry, Markku Kapanen, Markku Riikonen. Vuonna 2019, hankesuunnitelman laatimisen aikoihin ”liikkeellelähtörahoitukseen”, yhteensä 500e, osallistuivat Kiteen seurakunta, Koti-Karjala ja Kaarina Kainulainen.

Kirjoittamistyö on edennyt hyvin. Suunnitellusta rahoitustarpeesta (100000€) on saatu koottua 14.4.2022 mennessä hieman yli puolet, 52850€. Rahoitusta tarvitaan lisää, jotta historiakirja valmistuisi juhlistamaan 150-vuotiasta Rääkkylää.

Olemme alkuvuodesta 2022 lähettäneet ja lähetämme tukipyyntöjä Rääkkylän historiaan konkreettisesti vaikuttaneille henkilöille, entisille ja nykyisille kunnanhallituksen jäsenille, kunnanvaltuutetuille, puheenjohtajistolle ja entisille kunnanjohtajille rahalahjoituksien saamiseksi.

Tukipyyntöjä, jotka odottavat päätöstä, on lähetetty Kulttuurirahastolle, Pohjois-Karjalan kotiseutuyhdistyksille, Koti-Karjalalle ja KETI:lle. Jatkamme tukipyyntöjen lähettämistä Rääkkylän yrityksille ja yhdistyksille. Myös yksityishenkilöt voivat tukea hanketta.