Historiahankkeen rahoittajat

Rääkkylä-Seura kiittää kaikkia tahoja ja henkilöitä, jotka ovat tähän mennessä tukeneet Rääkkylän 150-vuotisen historian kirjoittamishanketta!

Tavoite on 100000 euroa ja se on edennyt pikkuhiljaa näin:

2019: hankittuna oli 500€/100000€
2020: hankittuna oli 5500€/100000€
2021: hankittuna oli 35000€/100000€
18.11.2022: hankittuna on 66040€/100000€

Vuonna 2022 Rääkkylän historian kirjoittamista ovat tukeneet seuraavat tahot:

Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö: Rääkkylän historian kirjoittamiseen. 10 000€, Aini ja Toivo Hirvosen rahasto.

Museovirasto: Rääkkylä Seura ry:lle 5000€ Rääkkylän historiatiedon ja kulttuuriperinnön tallentaminen hankkeeseen. Kirjan painokuluihin.

Kulttuurirahasto: 10000€ Rääkkylän historian kirjoittamiseen.

Kiteen seurakunta: 2000€.

Kiteen kaupunki: 1000€

Historiahankkeelle lahjoituksen tehneet yhdistykset ja yritykset: Voimistelu- ja urheiluseura Virkistys, Aari ja Elina Hirvosen kotimuseo, Pohjois-Karjalan maataloussäätiö, Pohjois-Karjalan kotiseutuyhdistysten liitto ry, Niemisen ja Sintsin Seudun Kyläyhdistys ry, Kitee-Seura ry, Tohmajärvi-Seura ry, Liperi-Seura ry, Kotiseutu-uutiset,
Hypönniemen kalaveden osakaskunta, Salokylä-Pötsönlahti vesiosuuskunta, Rääkkylän apteekki, LC Rääkkylä, Rääkkylän Keskusta,

Historiahankkeelle lahjoituksen tehneet Rääkkylän kunnan entiset luottamushenkilöt: Ari Vaittinen, Raili Makkonen,

Historiahankkeelle lahjoituksen tehneet Rääkkylän kunnan nykyiset luottamushenkilöt: Tanja Makkonen, Eine ja Markku Laasonen,

Historiahankkeelle lahjoituksen tehneet yksityishenkilöt: Erja Moore, Erkki Mononen, Timo ja Auni Saarinen, Yrjö ja Leila Eronen, Markku ja Senja Lappalainen, Erkki ja Raakel Soininen, Marja ja Bjarne Nyholm, Rauni ja Urpo Ronkainen, Antti Maunuksela, Kyösti Hirvonen, Raimo ja Raili Virkkunen, Marita Stenbrink, Hannu Kekäle, Urho ja Marja Tapanen,

Vuosina 2019-2021 kirjoitustyötä rahoittivat:

Rääkkylä-Seura, Rääkkylän kunta, Rääkkylän Osuuspankki, Pohjois-Karjalan sähkö, Kansansivistysrahasto, Lions Club Rääkkylä, Rääkkylän Sepät ry, Markku Kapanen, Markku Riikonen. Vuonna 2019, hankesuunnitelman laatimisen aikoihin ”liikkeellelähtörahoitukseen”, yhteensä 500e, osallistuivat Kiteen seurakunta, Koti-Karjala ja Kaarina Kainulainen.

Tilanne 18.11.2022

Kirjoittamistyö on edennyt hyvin. Suunnitellusta rahoitustarpeesta (100000€) on saatu koottua 18.11.2022 mennessä 66040€. Rahoitusta kuitenkin tarvitaan lisää, jotta historiakirja valmistuisi juhlistamaan 150-vuotiasta Rääkkylää.

Lähetimme alkuvuodesta 2022 tukipyyntöjä Rääkkylän historiaan konkreettisesti vaikuttaneille henkilöille, entisille ja nykyisille kunnanhallituksen jäsenille, kunnanvaltuutetuille, puheenjohtajistolle ja entisille kunnanjohtajille rahalahjoituksien saamiseksi.

Jatkamme rahankeruuta ja tukipyyntöjen lähettämistä syksyllä 2022. Koti-Karjalalle on lähtenyt tukipyyntö. Seuraavaksi jatkamme tukipyyntöjen lähettämistä Rääkkylän yrityksille ja yhdistyksille. Myös yksityishenkilöt voivat tukea hanketta.