Linkkejä

Muutamia linkkejä

• Riäkkyteatteri, Facebook-sivu
    Riäkkyteatteriyhdistys r.y. on teatterinharrastajien joukko, johon kuuluu useita teatteriryhmiä. Vuonna 1993 toimintansa aloittanut rääkkyläläinen Riäkkyteatteri -ryhmä koostuu monenikäisistä teatterintekijöistä. Lisäksi Rääkkylän kirkonkylällä toimivat lasten teatteriryhmä Sekamelska sekä nuorisoteatteri Rääbäleet. Vuoden 2005 alusta myöskin kiteeläinen nuorisoteatteriryhmä Polento on liittynyt mukaan innokkaaseen joukkoomme. Koko toimintansa ajan Riäkkyteatteriyhdistyksen alaiset ryhmät ovat toimineet Keski-Karjalan Kansalaisopiston opintoryhminä.
  • Kihaus Folk, Facebook-sivu
    Rääkkylä Folk yhdistys ry on perustettu vuonna 2007 tavoitteenaan edistää ja tukea kansanmusiikin harrastusta Pohjois-Karjalassa sekä kohottaa sen taiteellista tasoa. Tarkoituksena on myös lisätä erityisesti itäsuomalaisen ja rääkkyläläisen kansanperinteen tunnettuutta. Yhdistys järjestää konsertteja, tapahtumia ja koulutusta kotipaikkakunnallaan Rääkkylässä ympäri vuoden. Päätapahtumana on kesäfestivaali Kihaus Folk.
  • Paksuniemi Paksuniemen alueella on avoinna kesäravintola vapusta syyskuulle. Alueella on vierasvenesatama ja majoittumismahdollisuus. Paksuniemessä on kesäisin erilaisia näyttelyitä ravintolarakennuksessa ja myllymeijerirakennuksessa. Ravintolarakennuksen viereen rakennettiin kesäteatteri vuonna 2018.
  • Mestarj-Matti (1934 – 2020) – kuvataiteilija, monitaitaja
    ”Nimeni on Matti Hirvonen, mutta sehän ei ole suinkaan oma vikani, niinkuin ei sekään, että olen jo yli seitkytvitonen. Ja tässä muutamia harrastuksiani: öljyvärimaalaus, piirtäminen, koristeveisto ja muut puutyöt, purjelaivojen pienoismallien rakentelu, pienoisrautatie, musiikki (hanuri, viulu, kitara), matkailu (nelisenkymmentä maata nähty), kuntoilu (hiihto, lenkkeily, pyöräily), puutarhan hoito, postimerkkeily ja ennenkaikkea tietokoneilu.” (Matti ehti olla kauan Rääkkylä-Seuran jäsenenä ja toimi aktiivisesti myös seuran johtokunnassa. toim. huom.) Käy katsomassa myös videoita Matin YouTube-kanavalta.
  • Muinaishistoriaa – Kalliopiirros Rääkkylässä (Juha Marienberg 2004)
    Rääkkylästä löytyi kesällä 2003 kalliopiirros, joka saattaa vielä osoittautua historiallisesti hyvinkin merkittäväksi. Sitä ei ole voitu suoraan rinnastaa mihinkään aiemmin tunnettuun kohteeseen, sillä vastaavanlaisia kohteita ei Suomesta toistaiseksi tunneta. Kalliopiirroksen ajoitus jollekin tietylle aikakaudelle on vaikeaa, sillä se ei sisällä mitään sellaisia yksityiskohtia, joiden perusteella sen ikä voitaisiin täydellä varmuudella määrittää. Erään teorian mukaan kalliopiirros olisi vain muutamien satojen vuosien ikäinen, mutta monet yksityiskohdat puoltavat myös sitä teoriaa, että piirros olisi tehty jo esihistoriallisella ajalla.
  • Rääkkylän kunta
    Rääkkylän kunta on perustettu 1874. Elinkeinoista maa- ja metsätalouden osuus 27 %, jalostuksen 21 % ja palvelujen 47 %. Rääkkylässä toimii tällä hetkellä n. 160 yritystä. Teollisia työpaikkoja on yhteensä n. 120. Teollisista tuotteista tunnetuimpia ovat viljellyt sienet, erityisesti shiitake, ikkunat ja ovet sekä muovi- ja metallituotteet sekä puunjalostustuotteet. Maatiloja on 150, joista maitotiloja n. 50. Kansanmusiikki, musiikin opiskelu ja harrastaminen sekä teatteriharrastus ovat Rääkkylässä vahvoja. Painopistealueina kunnassa on kuntalaisille tarkoitettujen palvelujen kehittäminen ja työllisyyden edistäminen. Asukkaita kunnassa oli 31.12.2013 2471. Vesistöä: 28 282 ha (kokonaispinta-ala 699 neliökilometriä), rantaviivaa: 633 km Loma-asuntoja: 1182, joista n. 850 muiden kuin rääkkyläläisten.
  • Helsingin seudun rääkkyläläiset. Syksyllä 29.09.1974 perustettiin Kaivohuoneella pidetyssä syysjuhlassa kotiseutuyhdistys Helsingin seudun rääkkyläläiset r.y. Yhdistys on lakkautettu.
  • Kesälahti-Seura
  • Kitee-Seura